Bild
Seuraava artikkeli

MP-Messut 2010 peruttu

Uutiset

Helsingin Messukeskuksessa helmikuulle 2010 suunniteltu MP10 Moottoripyöränäyttely siirtyy vuodelle 2011.

Koska helmikuun tapahtumaa ei pystytä sellaisenaan järjestämään, tarjoaa Suomen Messut moottoripyöräkansalle korvaavan tapahtuman 22.-23 toukokuuta. Tapahtuma tulee keskittymään harrastepyöräilyyn ja paikan päälle pääsee omalla pyörällä.

Moottoripyöräalalla haasteelliset ajat

Vuoden ensimmäisen yhdeksän kuukauden aikana moottoripyörien myynti on vähentynyt 31 prosenttia edelliseen vuoteen verrattuna ja mopoissakin pudotus on ollut 17 prosenttia. Tämä vaikuttaa luonnollisesti yritysten mahdollisuuksiin osallistua messuille.

Tärkeänä tekijänä on ollut myös moottoripyörävalmistajien päätös jättää nyt kaikki messut väliin ja siksi alan messut maailmalla yksi toisensa jälkeen on jouduttu siirtämään tai perumaan. Merkittävistä eurooppalaisista messuista järjestetään ainoastaan EICMA Milanossa ja sekin selkeästi supistuneena osan japanilaismerkeistä jäätyä messuilta pois.

Vaikka Helsingin moottoripyöränäyttely pyrittiin viimeiseen asti toteuttamaan yhtä kattavasti kuin aiempina vuosina, ei suurin osa maahantuojista kuitenkaan voinut sitoutua osallistumaan tapahtumaan. Alan toimijat ja Suomen messut halusivat pitää kiinni laadukkaan tapahtuman toteuttamisesta ja siksi helmikuun näyttely jää nyt väliin.

Toukokuussa päristellään Helsingin Messukeskukseen

Toukokuun tapahtumaan moottoripyöräilyn ystävillä on mahdollisuus saapua omilla pyörillään. Pyöriä on siis näytillä jo Helsingin Messukeskuksen parkkipaikalla. Kelien puolesta myös koeajotilaisuudet ovat mahdollisia ja Messukeskukseen tulee myös uusia tehdasmalleja.


Toukokuun tapahtumassa toteutetaan rakennettujen pyörien näyttely ja paikan päällä on mahdollisuus tehdä tarvike- ja varustehankintoja. Moottoripyöräilyn ystävät eivät siis jää ilman omaa tapahtumaa, vaan Helsingissä löytyy kiinnostavaa koettavaa ja nähtävää myös vuonna 2010.

Katseet vuoteen 2011

Suomen Messut pyrkii yhdessä alan toimijoiden kanssa keräämään voimia vuoden 2011 moottoripyöränäyttelyä varten. Helmikuussa järjestetty tapahtuma on perinteisesti aloittanut kevään myynnin ja pidentänyt omalta osaltaan myyntisesonkia, kertoo alan merkittävimmistä yrityksistä muodostuvan MP Moottoripyöränäyttelyn näyttelytoimikunnan puheenjohtajana toimiva Matti Koivisto All Right Europe Oy:sta. Ala ja Suomen Messut keskittävät nyt katseensa MP-messujen toteuttamiseksi laadukkaana vuonna 2011.

Teksti: Suomen Messut

Uusimman Bike-lehden 10/09 pääkirjoituksessa päätoimittaja Sami Salonen ottaa kantaa messuasiaan..

Ilman erilaisia moottoripyörätapahtumia emme tule ensi vuonna jäämään, vaikka MP10 onkin peruttu, sillä mm. Lahdessa on järjesteillä moottoripyörämessut helmikuulle Lahden Messujen ja paikallisen kauppiaan Riku Roudon toimesta. Myös useat maahantuojat ovat kertoneet järjestävänsä tapahtumia ajokauden aikana yhdessä paikallisten kauppiaiden kanssa.

Kommentarer

#1
han-ski
2009-10-28 20:08

Huhuja kiertää että helsingin näyttely vois vielä toteutua. Toivossa on hyvä elää!

#1
yellow_biker
2009-10-31 19:52

EI helkutissa=( ainoo loistava näyttely vuodessa miss väkimäärät kasvaa jatkuvasti nyt PERUTTU!!!!! Ei kyll "lama" oo näkyny motoristien joukossa... ironist sikäli et se ainoo joka kasvaa vuos vuodelta mut TAAS tää AHNEUS iskeny=( Mikäli ahneus todellakin on iskenyt valistajiin ja näytteille asettajiin suosittelisin et pudottaa hintoja 20% alaspäin nih jo rupee kauppa käymään voitoo tuotteista kuiteski yli 50% luokkaa oli tuote mikä hyvänsä

#1
motojosa2020
2009-12-18 13:54

TOIVOTTAVASTI SE TOTEUTUISI HELSINGIN SUHTEEN..JÄRJETÖNTÄ ETTÄ SITÄ SIIRRETTIIN VUODELLA ETEENPÄIN...ITSE AINAKIN OLISIN MENNYT MP-MESSUILLE STADIIN VUONNA 2O10 JOSSA SE ON PERINNE... JÄRJETÖNTÄ ODOTTAA TAAS 1 V JA SITTEN SE TULEE..

Hei!

Ymmärrämme, että käytät adblockeria, mutta toivottavasti voit sulkea sen sivustomme osalta. Mainokset ovat perusedellytyksenä sille, että voimme ylläpitää sivustoa.