Bild
Seuraava artikkeli

KTM:ltä uusi Duke - KTM 790 Duke

EICMA 2017

KTM esitteli täysin uuden, tuotantovalmiin KTM 790 Duke -mallin tiistaina Milanon EICMA-näyttelyssä. Samalla esiteltiin KTM 790 Adventure R -prototyyppi, joka antaa osviittaa siitä, miten KTM:n mallisto laajenee tulevaisuudessa muun muassa täysin uuden LC8c-moottorisukupolven ansiosta.

Eicma 2017
-KTM 790 DUKE "Scalpel":n debyytti
- KTM 790 ADVENTURE R –prototyypin julkaisu
- Täysin uusi LC8c 2-sylinterinen rivimoottori
- Dakar-voittaja KTM 450 RALLYn uusi sukupolvi

KTM:n Hubert Trunkenpolz (CSO) kertoi paikalle olleille medialle ja vieraille yhtiön tilanteesta. Vuodesta 2017 on tulossa KTM:lle jälleen ennätysmäinen kasvun ja tuottavuuden vuosi, mikä korostaa KTM:n asemaa Euroopan suurimpana moottoripyörävalmistajana. Täysin uusi moottorialusta, laajentuva R&D-osasto, henkilöstön maailmanlaajuinen kasvu ja nyt yli 280 maailmanmestaruutta merkitsevät sitä, ettei KTM suostu lepäämään laakereillaan.

Viime vuonna samassa tapahtumassa julkaistiin KTM 790 DUKE -prototyyppi, jonka LC8c-moottorin jylinä täytti hallin. Tänä vuonna KTM palasi täydellä tuotantoversiolla, jonka teholukemat ja suoritusarvot mullistavat ankarasti kilpaillun 600-1000-kuutioisten nakupyöräsegmentin.

KTM 790 DUKE -mallin esitteli virallisesti KTM:n CSO Hubert Trunkenpolz. Sen erittäin pienikokoisen ja täysin uuden LC8c-twin-moottorin teho on 105 hv ja vääntö 86 Nm. Pyörässä on myös kehityksen kärkeä edustava elektroniikkapaketti. Pyörä on puhdasverinen KTM – tehokas ja selväpiirteinen ja kehitetty sellaisten kuljettajien tarpeisiin, jotka tietävät, että teho-painosuhde ja ketteryys voivat merkitä enemmän kuin raaka voima. "Scalpel" ei ole menettänyt mitään särmikkyydestään, kun prototyyppi siirtyi tuotantoon.

20170711154212.jpg?itok=h5KtYbdu

EICMA-näyttely tarjosi myös tilaisuuden esitellä, mitä muita kiehtovia konsepteja LC8c:n ympärille voidaan tulevaisuudessa rakentaa. Esimerkiksi KTM 790 Adventure R edustaa pyörää, jota Adventure-yhteisö on odottanut: kevyt, pienikokoinen keskiluokan matkaenduro erinomaisilla maasto-ominaisuuksilla. Ja nyt tämä odotus on päättymässä.

KTM 790 Adventure R -prototyyppi on uskollinen KTM:n Ready to Race -filosofialle. Korkealla sijaitseva mittaristo, yhden istuttava istuin, sirot LED-valot ja matalalla sijaitsevat polttoainesäiliöt osoittavat, että KTM 790 Adventuren esikuvina ovat olleet KTM Rally -pyörät, jotka hallitsevat kilpailuja ympäri maailmaa. LC8c sykkii kiivaasti kevyessä ja erittäin vankassa rungossa, jonka täydentää huippuluokan WP-jousitus edessä ja takana. Pyörän tuotantoversiossa olisi luonnollisesti mukana myös huippuluokan elektronisten avustimien paketti.

"Halusimme suunnitella luokkansa suorituskykyisimmän matkaenduron, joka tarjoaa suurempien pyörien dynamiikkaa ja ylivertaisen teho-painosuhteen. KTM 790 Adventure R -prototyyppi on kehitetty puhtaasta offroad-intohimosta. KTM on offroad-pyörien markkinajohtaja; Kokemuksemme tällä osa-alueella on vertaansa vailla, ja uusi prototyyppi viitoittaa jännittävällä tavalla tulevaa kehitystä," Hubert Trunkenpolz kuvaili.

20170711154602.jpg?itok=Q9OLxNGh

Osoituksena KTM:n määrätietoisesta pyrkimyksestä jatkuvaan kehitykseen KTM esitteli KTM 450 rally -mallin täysin uuden sukupolven, jolla se aikoo tavoitella seitsemättätoista peräkkäistä Rally Dakarin voittoa.

Kahden vuoden tiiviin kehitystyön jälkeen pyörä esiintyi ensimmäisen kerran OiLibya Rallye Maroc -kilpailussa lokakuussa. Pyörä on entistä nopeampi ja kevyempi sekä ketterämpi ja vakaampi. Uusien katteiden ja tätä mallia varta vasten suunnitellun rungon alla on uusi 450-kuutioinen moottori. Uuden moottorinohjausjärjestelmän ja uudistetun ruiskurungon ansiosta huipputeho on kasvanut ja kaasuunvastaavuus on parantunut.

KTM:n perinteiseen tapaan, myös 2018 vuonna tulee saataville KTM 450 Rally Replica asiakasversio.

Hei!

Ymmärrämme, että käytät adblockeria, mutta toivottavasti voit sulkea sen sivustomme osalta. Mainokset ovat perusedellytyksenä sille, että voimme ylläpitää sivustoa.