Battle of the Kings tulee taas

Uutiset

Harley-Davisonin Battle of the Kings -rakentelukilpailu tulee taas. Tänä vuonna rakennetaan 883-Sporaa, ja budjetiksi on asetettu 14000, joka sisältää myös pyörän hinnan. Pohjoismaista kilpailuun osallistuu kolme pyörää, tsekkaa laitteiden kuvat ja videoesittelyt!

Vuoden 2016 Battle of the Kings -kilpailussa on mukana custom-ammattilaisia yli 200 valtuutetusta Harley-Davidson-liikkeestä ympäri Eurooppaa. Pohjoismaita kilpailussa edustavat Harley-Davidson Trondheim, Harley-Davidson Ålesund ja Harley-Davidson Tukholma.
 
Kisaan ilmoittautuneet saivat haasteekseen suunnitella ja rakentaa yksilöllisen custompyörän tehdasvalmisteisen Sportster Iron 883:n pohjalta. Rakentamista rajoittaa 14 000 euron budjetti, joka sisältää kustomointiin käytetyn työn ja pyörän verottoman hinnan. Kilpailijoilla oli aikaa työstää custom-pyöriään noin 3 kuukauden ajan.
 
Kilpailu käydään kahdessa vaiheessa. Alueellinen kuninkuus ratkaistaan yleisön ja tuomariston antamien yhteisäänten perusteella, minkä jälkeen aluevoittajat ympäri Eurooppaa etenevät loppukilpailuun asiantuntijoiden tuomaroitavaksi. Battle of the Kings -finaali järjestetään custom-kulttuuriin erikoistuneilla Wheels & Waves -festivaaleilla Ranskan Biarritzissa kesäkuussa 2016.
 
Harley-Davidson Trondheimin verenpunainen ”Redrum”-pyörä sai inspiraationsa nuorten skeittiklubilta, jota jälleenmyyjä on ollut tukemassa. Kolmen hengen custom-tiimi loi Iron 883 -moottoripyörästä oman versionsa, jossa uusi ja vanha koulukunta yhdistyvät. Pyörässä on mm. laskettu takaosa, riisuttu takalokasuoja ja uudet jarruvalot. Polttoainetankkia on puolestaan kohotettu ja etulokasuojaa typistetty.

 
Harley-Davidson Ålesundin kilpailutyö on saanut vaikutteita 1940- ja 50-luvun bobber-tyylistä. Iron 883:n uusi ilme toteutettiin mm. muokkaamalla takalokasuojaa, pienentämällä vannekokoa ja madaltamalla moottoripyörää 1,5 tuuman verran. Yksi keskeisimmistä muutoksista on nopeusmittari, joka sijoitettiin uudelleen tankin viereen.  

 

Harley-Davidson Tukholman sporttinen versio Iron 883:sta on yhdistelmä kilpamoottoripyörää ja scrambler-tyyliä. Eagle Spirit Flat Track Scrambleriksi nimetty pyörä on kunnianosoitus Harleyn 1960-luvulla lanseeraamalle XLCH High Pipe -mallille.

Pohjoismaista suosikkiaan voi äänestää oheisen linkin kautta 18.4.2016 saakka.
 

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi

Ilmainen uutiskirje!

Tilaa uutiskirjeemme ja pysyt kartalla siitä, mitä moottoripyöräilyn saralla tapahtuu.

Voit lopettaa uutiskirjeen tilaamisen koska tahansa. Emme luovuta osoitettasi muille tahoille.

Sulje Tilaa uutiskirje: