Zero FX.

Zero-sähkömoottoripyörät Suomeen

Uutiset

Oy Brandt Ab aloittaa Zero-sähkömoottoripyörien maahantuonnin Suomeen. Merkin jälleenmyyjänä toimii Bike World Oy.

Sähköautoja näkyy jo liikenteessä, mutta -moottoripyörät ovat harvinaisempia. Tilanne saattaa kuitenkin lähiaikoina muuttua, sillä Bike World Oy aloittaa yhdysvaltalaisten Zero-sähkömoottoripyörien jälleenmyynnin Suomessa. 

Zeron valikoimista löytyy kaikkiaan kuusi mallia. Nakumali S:n lisäksi tarjolla on tehokkaampi SR, DS-allrounder on saanut rinnalleen suorituskykyisemmän DSR:n ja kaupunkienduro FX:stä on kehitetty supermotoversio FXS.

Sähköpyörien hankintahinta on perinteisiä pyöriä korkeampi, mutta sitä kompensoivat edulliset käyttö- ja huoltokustannukset. Akkuteknologian kehittymisestä kertoo pisimmillään yli 300 kilometrin toimintasäde yhdellä latauksella. 

- Zeron malleissa ei oikeastaan ole mitään varsinaisia huoltokohteita, vaan kyse on pikemminkin tarkistuksista, kertoo Oy Brandt Ab:n tuotepäällikkö Keijo Rouvali. 

Paperilla Zeron teholukemat saattavat tuntua pieniltä, mutta sähköpyörien suora vertailu polttomoottorein varustettuihin malleihin ei ole perusteltua. Kiinnostavampaa on se, että Zeron malleista löytyy vääntöä 92-144 newtonmetriä, ja maksimivääntö on tarjolla välittömästi, nollasta kierroksesta alkaen, mikä tarjoaa jännittävän ajoelämyksen. 

- Koko mallisto tulee koeajoon ja toivomme saavamme pyörät maahan ja kilpiin kahden viikon kuluessa, Rouvali toteaa ja toivottaa kaikki tervetulleeksi tutustumaan moottoripyöräilyn tulevaisuuteen. 
 
Zero-malliston hinnat alkaen 11 911,86 euroa (FX/FXS 3.3). 

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi

Ilmainen uutiskirje!

Tilaa uutiskirjeemme ja pysyt kartalla siitä, mitä moottoripyöräilyn saralla tapahtuu.

Voit lopettaa uutiskirjeen tilaamisen koska tahansa. Emme luovuta osoitettasi muille tahoille.

Sulje Tilaa uutiskirje: