Bild
Seuraava artikkeli

Silmät ristissä Münchenissa

Toimitukselta
Laivalla nautitut virvoitusjuomat olivat virvoittavalta vaikutukseltaan kyseenalaisia, mikä ei helpottanut yön yli Saksan halki ajamista. Nyt väsyttää.
Laivamatkamme päättyi Travemündeen myöhään eilen illalla ja lähdimme saman tien jatkamaan kohti Münchenia. Laivalla nauttimamme virvokkeet eivät valitettavasti olleet toimineet virvoittavasti, vaan vaikutus oli lähinnä päinvastainen. No, onneksi kuskeja oli kolme. Muut saivat huilata, kun yksi ajoi.

Münchenistä löysimme itsemme aamupäivällä. Tänne jäisi auto ja peräkärry, ja jatkaisimme matkaa pyörillä. Auton saimme hotellin parkkihalliin, mutta korkean kärryn jouduimme jättämään kadun varteen. Toivottavasti se löytyy samasta paikasta ja ehjänä, kun palaamme. 

Kesän kuluessa pyörästäni on katkennut yksi kytkinvaijeri, ja yllättävän pienillä kilometreillä. Sen vuoksi totesin, että vaijereita on syytä ottaa varmuuden vuoksi mukaan. No, kotiinhan ne jäivät. Kaikeksi onneksi hotellimme lähistöltä löytyi paikallinen Suzuki-kauppias, jonne vaijeri saatiin tilattua. Toistaiseksi vaijerit ovat olleet koko porukan ainoa matkasta unohtunut asia. Työkalujakin piti hieman kolistella. Apriliaan asennettiin tavarateline ja öljypinnan ylämerkkiin nostamisen lisäksi asensin aiemmin pudonneen rekisterikilven tilalle uuden. 

Toinen pieni, varusteisiin liittyvä kömmähdys oli kypärän vaihtaminen viime hetkellä. Olin asentanut kypäräpuhelimeni Arai Chaser-V:hen, mutta ajattelin GP-V:n olevan parempi valinta. Muuten varmaan onkin, mutta kypäräpuhelimen asentaminen ei GP-V:hen kovinkaan kätevästi onnistunut. Puhelin asentui kuitenkin matkaseuran HJC:hen, mikä on itse asiassa aivan hyvä asia. Juhat voivat päivällä keskenään höpistä oudot läppänsä ja saan itse olla rauhassa ainakin ajamisen ajan. 


Vaikka yöllä saikin teoriassa nukuttua, on väsymys todella rankka. Paikallisen, erinomaisen döner-aterian jälkeen rupesi koko köörin silmää painaa siihen malliin, että reippaat päiväunet olivat paikoillaan. Itse heräsin juuri hetki sitten (pää käy edelleen tavanomaistakin hitaammin) ja taitaa olla syytä potkia myös Dupont ja Dupond hereille, jotta ensi yönä tulee nukuttua. 

Saisikohan täältä kahvia jostain? 

Hei!

Ymmärrämme, että käytät adblockeria, mutta toivottavasti voit sulkea sen sivustomme osalta. Mainokset ovat perusedellytyksenä sille, että voimme ylläpitää sivustoa.