Bild
Seuraava artikkeli

Nyt alla pörisee KTM 125 Duke

Piikkitesti 2013
30.5. pyörät vaihtuivat ja nyt alla on siis Duke. Pyörien vaihtopäivänä kävimme ajamassa Jargen ja testiporukan kanssa enduroa Motojyskyn endurosafarilla.

Pyörien vaihto

Pyörien vaihto oli siis 30.5. jolloin kokoonnuimme Riihimäen ABC:lle. Olin testikuskeista ensimmäisenä paikalla, kunnes vähitellen muutkin - yhtä lukuunottamatta - alkoivat lipua kohti huoltoasemaa. Eipä siinä ehtinyt kello kauaa käydä kun pyörät olivat tankattu ja jatkoimme matkaa kohti Motojyskyn (http://www.motojysky.fi/) varikkoa, tietämättämme mitä tuleman pitää.

Paikanpäällä selvisi mitä olimme tulleet tekemään. Ajamaan enduroa. Ei siinä kauaa mennyt kun oli jo suojat ja muut varusteet päällä ja olin jo KTM 125 EXC:n satulassa. Otimme varikon pihalla hetken tuntumaa pyöriin ennenkuin lähdimme ajamaan maastoon ja radalle. 

Radalta palattuamme menimme syömään ja saunaan. Ei voi muuta sanoa kuin että enduroa kannattaa kokeilla!

 

Pikkujuttuja Dukesta

Olen nyt siis hetken aikaa pyörällä pörräillyt ja tehnyt yhden hiukan pidemmänkin ajelun. Heti kun koulu oli tältä lukukaudelta ohi, suunnistin pyörällä Kuusamoon, jolloin pyörällä tuli ajettua yhteensä noin 1900km. Kuusamoon mennessä ajoin ensimmäisenä päivänä noin 500km mutkien kautta Leppävirralle, jonne jäin yöksi. Seuraavana päivänä kilsoja kertyi hiukkasen alle 600 ja saavuin perille Kuusamoon. Seuraavat kolme päivää meni Kuusamon ympäristössä ajellen, muunmuassa kävin Rukalla ihmettelemässä kun siellä on vielä yksi rinne auki. En kuitenkaan päättänyt lähteä kesälomalla laskettelemaan joten lähdin takaisin kohti majapaikkaani. Paluupäivänä ajoin 805 kilometriä, eikä muutaman tauon kanssa duken penkissä tai ajoasennossa ole mitään valittamista. ABS jarrut ovat myös mukava lisä, tosin hiekkateillä pyörää ei saa niiden kanssa pysähtymään kovin helposti. Duken kulutus on myös mukavan pieni, Kotona laskin bensakuiteista ja kilometreistä että 80km/h matka-ajossa pyörä kuluttaa alle 3l/100km. Viitostiellä satasta ajaessa pyörän oma ajotietokone näyttää alle 4l/100km, eli pyörän kulutus ei ainakaan vie yöunia. 

 

-Niklas

Hei!

Ymmärrämme, että käytät adblockeria, mutta toivottavasti voit sulkea sen sivustomme osalta. Mainokset ovat perusedellytyksenä sille, että voimme ylläpitää sivustoa.