Bild
Seuraava artikkeli

Paparazzipaineita

Matka motoristiksi
Viime viikolla kävin toisella ajotunnillani. Mukanani kuvia ottamassa oli Jarge, meidän myyntipäällikkö ja valokuvaaja.

Tunnin alussa kerrattiin hidasajo, minkä jälkeen siirryttiin kääntymiseen ja pujotteluun. Jossain vaiheessa opettaja Tony huomautti Jargelle, että kameralla on ihmeellinen vaikutus. Huomasin sen kyllä itsekin. En ollut jännittynyt, mutta paparazzin näpsimisellä tuntui olevan silti suuri merkitys. Kääntyminen ja pujottelu tuntuivat yllättävän vaikealta, eivätkä sujuneet läheskään yhtä hyvin kuin edellisellä ajotunnilla. Katsotaan miten käy seuraavalla kerralla, kun kuvaaja todennäköisesti ei ole mukana.

Seuraavaksi otettiin käsittelyyn vastaohjaus. Teoriatunnilla katsotun videon pohjalta olin melko jännittynyt tästä tehtävästä. Tarkoitus on ajaa ensimmäisen portin läpi tasaisessa 30 kilometrin tuntivauhdissa, minkä jälkeen käännetään pyörä vastaohjauksen avulla toisten porttien läpi ja sen jälkeen takaisin kolmansien porttien läpi. Lopuksi pysäytetään pyörä.  Olen aina ollut melko huono arvioimaan välimatkoja, joten Tonyn asettaessa keilat paikoilleen yllätyin iloisesti. Välimatka ensimmäiseltä portilta toiselle olikin pidempi kuin miltä videolla näytti. Odottamattomasti vastaohjaus porttien läpi onnistuikin paremmin kuin olin luullut. Tehtävä tuntui huomattavasti helpommalta kuin pujottelu ja kääntyminen hitaassa vauhdissa.

Tunnin lopuksi harjoittelimme jarrutusta. Tuntui hankalalta, kun samanaikaisesti  joutui keskittymään oikean vauhdin ylläpitämiseen, katseen suuntaamiseen, jarrun käyttöön ja kytkimen käyttöön. Muutaman kerran jälkeen homma alkoi jo sujua melko hyvin. Radalla harjoitteleminen tuntuu luovan jonkinlaisia paineita, mitä luonnollisessa ympäristössä ei todennäköisesti esiintyisi. Pitäisi varmaan yrittää olla ajattelematta keiloja, välimatkoja ja oikeita nopeuksia, vaan keskittyä vain siihen, että ajaminen tuntuisi luontevalta ja hyvältä. Luultavasti rentoutuessani ne oikeat olosuhteet tulevat melko luonnollisesti.


Yleensä autokoulu tarjoutuu hoitamaan lupahakemukset poliisilaitokselle, mutta omassa tapauksessani jouduin hoitamaan muutaman lupaan liittyvän asian henkilökohtaisesti poliisiasemalla. Virkailja oli todella nihkeä ja valitti ylimääräisestä työstä. Pahoittelin, vaikka virkailija ei tuntunut ymmärtävän, etten todellakaan ollut halunnut tahallani aiheuttaa heille lisähommaa. Tony oli kertonut, että lupahakemusten käsittelyaika on Tampereella kahdesta kolmeen viikkoon, joten kyselin lopuksi varovaisesti virkailijalta, kuinka kauan käsittelyssä mahtaa kestää. Hän totesi, ettei ehdi hoitaa sitä sinä päivänä, vaan vasta seuraavana. Yllättyneenä tiedustelin vielä kuinka kauan kestäsi kunnes lupa menisi läpi, jotta voisin mennä suorittamaan teoriatutkinnon. Vaikka heti loppuviikosta kuului vastaus. Näin ollen voisin vaikka heti mennä hoitamaan teoriakokeen pois alta. Joudun kuitenkin vielä malttamaan pari viikkoa, mutta hiljaa hyvä tulee. Näillä näkymin kortti voisi olla kädessä kesäkuun puolivälissä, jos kaikki menee suunnitelmien mukaan. Sitten vain harjoittelemaan ahkerasti.

Hei!

Ymmärrämme, että käytät adblockeria, mutta toivottavasti voit sulkea sen sivustomme osalta. Mainokset ovat perusedellytyksenä sille, että voimme ylläpitää sivustoa.