Bild
Seuraava artikkeli

Haaveet todeksi

Matka motoristiksi
Vihdoin saan täytettyä pitkäaikaisen haaveeni. Tänään nimittäin aloitan A-korttikurssin. Tässä blogissa seurataan matkaani motorismin ihmeellisen maailman porteille.

Olen aina ollut kiinnostunut ajamisesta. Autolla, moottorikelkalla, traktorilla, pyörällä, crossilla, you name it. Pikkutyttönä sain istua enon sylissä auton ratissa ja vähän vanhempana jokainen pääsiäinen kulutettiin moottorikelkan puikoissa. Teini-ikäisenä mökillä vedeltiin pikkuserkun kanssa pitkin metsiä jollain pikkucrossilla. Kun olin viisitoista, äidin miesystävä osti crossipyörän. Se oli merkiltään Yamaha, mallista ei ole hajuakaan. Kävin ajamassa sillä muutaman kerran, kunnes äiti laittoi kapuloita rattaisiin. "Liian vaarallista", hän perusteli.

BC-ajokorttia suorittaessani olisin halunnut ajaa myös A-kortin, mutta koska sponssina oli äiti, moottoripyöräkortti jäi vain haaveeksi. Lukioaikana aloin hengata paikallisen moottoripyöräkerhon piireissä. Se poisti mielestäni kaikki Hell's Angels -sterotypiat, sillä prätkätyypit osoittautuivat maailman mukavimmiksi ja lempeimmiksi ihmisiksi. Lukion jälkeen muutin Saksaan muutamaksi vuodeksi, jolloin kahvilassa työskennellessäni tutustuin erääseen autokoulunopettajaan. Hänen opastuksella kävin ajamassa moottoripyörällä muutamaan otteeseen. Opintojen myötä moottoripyöräily jäi edelleen haaveksi, sillä opiskelijabudjetti ei venynyt A-korttiin saakka. Olisi kai sitä varten voinut säästää, mutta priorisointi meni muihin asioihin. Haave säilyi kuitenkin taka-alalla.


Bikella aloittaessani en tiennyt kovinkaan paljon moottoripyöristä, ehkä vähän enemmän kuin keskivertonainen. Paino sanalla vähän. Viimeisen neljän ja puolen kuukauden aikana olen kuitenkin oppinut aivan valtavasti. Moottoripyörät seuraavat mukana kotiin työpäivän jälkeen, sillä illalla pää on pyörällä kierrosluvuista, hevosvoimista ja iskutilavuuksista. Silloin tällöin ne tulevat myös uniin. Pitäisikö huolestua? Matka on alussa, mutta alku on hyvällä mallilla. Tänään menen ensimmäiselle teoriatunnille. Jos kaikki sujuu hyvin, huhtikuun lopussa kortti on kourassa ja kesä voi alkaa. Sitä odotellessa.

Hei!

Ymmärrämme, että käytät adblockeria, mutta toivottavasti voit sulkea sen sivustomme osalta. Mainokset ovat perusedellytyksenä sille, että voimme ylläpitää sivustoa.