Bild
Seuraava artikkeli

MV Agusta Brutale 800

Koeajo

Uusin Brutale on painoltaan kuin kusiainen, mutta kulkee kuin tonninen. Aloittelijat varokoon!

Agustan rivikolmonen syntyi kasisataseksi. MV Agustan toimitusjohtaja Giovanni Castiglionilla on selvät sävelet siitä, miksi Brutale 800 esiteltiin vain hetkeä 675:n jälkeen.
Pidempi-iskuista moottoria ja täysin säädettävää jousitusta lukuun ottamatta pyörä on teknisesti lähes identtinen Brutale 675:n kanssa, mikä lupaa paljon. Malli vaikuttaa pieneltä, mikä herättää alkuun huolta. Yli 185-senttinen kuljettaja kokee yleensä pienet pyörät ahtaiksi, mutta näin ei kuitenkaan ole Brutale 800:n kohdalla. Ajoasento on tilava ja pyörä tuntuu kevyeltä. MV Agustan mukaan 800-kuutioinen painaa 167 kiloa, eli saman verran kuin Brutale 675. Siinä on kuitenkin 12 heppaa ja kymmenen newtonmetriä enemmän kuin pienemmässä sisaressaan, sitä vain ei näe ulospäin.

N-asennossa ei ole huomattavissa lainkaan niitä kartoitusongelmia, joita F3:n ensimmäisessä koeajossa oli nähtävissä. Kaasuvaste viipyilee hieman ennen tehon välittymistä, mutta veto on selkeää ja tasaisesti kaasuttaessa epäröintiä ei ole huomattavissa. Vuoristoreiteillä Brutalen luonne muuttuu. Siinä missä Triumphin pieni rivikolmonen on rento mutta innostava, MV Agusta on aggressiivinen ja pitää korkeista kierroksista. Moottori on kiivaampi kuin Triumphissa ja ajamiseen on keskityttävä enemmän. Kolmella alimmalla vaihteella kiihdyttäessä eturengas ottaa ilmaa alleen. Kiertoliittymistä poistuttaessa ja kuoppaisilla teillä onkin oltava varuillaan. Agusta on tosissaan luonnehtiessaan Brutalea ammattimaiseksi pyöräksi. Onneksi alusta pysyy mukana moottorin vauhdissa!

italialaisissa pyörissä on usein yksi ja sama jousitusasetus, nimittäin kivikova. Brutalen jousitus on kuitenkin epäluonteenomaisen täydellinen. Se on sporttisesti säädetty, mutta tuntuu erinomaiselta reippaassa katuajossa, eikä siitä löydy mitään valittamista. Sama pätee jarruihin, jotka ovat huippulaatua, vaikka ABS puuttuukin. MV Agusta Brutale 800 ei ole tottumattomalle motoristille tarkoitettu pyörä, sillä teho välittyy brutaalisti. Tämä yhdessä alhaisen painon kanssa voi tehdä pyörästä ylivoimaisen ajettavan epätasaisilla teillä. Agressiivinen luonne tekee Brutale 800:sta ehdottomasti jännittävän ajettavan, mikä on juurikin sitä, mitä MV Agustalta voi odottaa.

Teksti: Jon Urry Kuva: Milagro

Hei!

Ymmärrämme, että käytät adblockeria, mutta toivottavasti voit sulkea sen sivustomme osalta. Mainokset ovat perusedellytyksenä sille, että voimme ylläpitää sivustoa.